måndag 10 mars 2014

Nu har vi flyttat till Casa Vik!

Long time... Det blev ett litet uppehåll här på bloggen och det beror helt och hållet på att vi haft händer och huvud totalt uppslukade av flytt och renovering. 

Nu har vi sålt lägenheten i stan och vi kommer att bo på heltid i Casa Vik. Det känns som helt rätt beslut och så skönt att bara ha ett ställe att ägna sig åt. Timingen känns perfekt med att möta våren här i Sveiges Toscana och det har ju börjat bra med härlig vårtemp både igår och idag.

Innan vi flyttade in med alla möbler från lägenheten ville vi göra om köket. Vi behövde större kyl och frys, mer arbetsyta och defintivt mer förvaring. Vi föll för ett klassiskt kök från Kvänum med handmålade snickerier och fina detaljer. Stor fläktkåpa, dubbla ugnar, stor spishäll, knoppar i tenn och en lite ruff granitskiva, pärlspont istället för kakel, jalusiskåp, liten vinkyl är några av detaljerna som blev väldigt lyckade. De öppna hyllorna mellan fönstren behöll vi som de var. Tycker det är fint att ha snygga muggar, tekanna och glasrör med te och müsli synligt.

Vi satte också in fönsterkarmar i samma material som bänkskivan och äntligen kunde jag få plats med lite krukor och pynt i fönstret! 

Här kommer lite bilder på nya köket och nu är det dags för mig att fixa lite middag. Idag blir det baconbiffar med dijonsenapssås och rostade rotfrukter. 

På återhörande snart igen!2 kommentarer:

MiaS sa...

Heeeej Marie, pappa tipsade mig om din blogg. Den ska jag följa! Hoppas allt bra med er! Sååå fint ni har det! Kram Mia Skölde

Marie sa...

Hej Mia!
Så roligt att höra ifrån dig! Det var ett tag sedan... Välkommen att följa oss här på bloggen och vårt "nya liv" här på Österlen.
Hoppas att allt är bra med dig och dina pojkar! Anders hälsar också till er.
Stor kram