tisdag 23 april 2019

Konstrunda på Österlen

Påsken är över för denna gången och det blev en otroligt känslosam högtid. Att ta farväl av mamma är något av det värsta jag varit med om. Många tårar men också värme, kärlek och skratt tack vare min stora fina familj. Vi samlades hos oss på påskafton och åt lite påskmat och även självaste påskharen kom på besök till stor glädje för både små och stora.


Ooooops -bloggerskan fick visst en kyss av självaste påskharen!På påskdagen körde vi på en liten konstrunda. Det är tradition på Österlen och det är då många ställen öppnar upp för säsongen.

 Vi startade på Fabriken i Bästekille som ligger mellan Kivik och Simrishamn kan man säga. Där är det alltid en stor utställning med många olika konstnärer och en av mina favoriter att besöka. I år var vädret något helt annat än förra påsken då det var full snöstorm och vi vågade inte köra mer än ett par kilometer hemifrån. Nu strålade solen från klarblå himmel och luften var ljummen. Jag körde till och med bara ben i klänning.

Förra året köpte vi en så fin tavla av Karin Holmström och hon var även på plats i år och det var så roligt att få en pratstund och en kram av henne. Gillar henne massor!
Karin Holmström Art

Nästa stopp blev ett nytt ställe för oss. Det heter Mårten Pers Källa och ligger mellan Brantevik och Skillinge. Wow vilket ställe! Vilka coola byggnader! Här kan man även bo.


I år ställde konstnärrinnan Camilla Lundén ut sin utställning "Loudness of Silence." Det var faktiskt helt magiskt att vandra runt i de vackra byggnaderna och titta på utställningen. Rått, avskalat och så himla häftigt. Och utsikten - ja det finns bara ett ord för den och det är också MAGISKT.


Kram M <3Inga kommentarer: