måndag 12 december 2016

Snitthyacinter och julmarknad på Kronovalls Slott

Så var det måndag och ny vecka igen! Förmiddagen tillbringades med ett läkarbesök och på vägen hem stannade jag till på torget och köpte jag med några blå snitthyacinter och vita tulpaner. Tanken var att de skulle samsas med lite blåbärsris i min stora Äng-vas men hyacint-stjälkarna var för tjocka för att passa... Det fick bli en egen liten bukett som hamnade på loftet istället. Fint som snus.



Igår körde vi bort till Kronovalls Slott med våra vänner för att gå på julmarknad och tanka lite julstämning. Vi har ju en speciell relation till detta vackra slott då det var här vi gifte oss för 1 1/2 år sedan.

Vi strosade runt en stund bland de olika stånden i Spannstallet som sålde korv och ost och must, blommor, julpynt, fårskinn, snidade träknivar, godis, ljus, stickade vantar och mössor och en hel massa annat. Sedan korsade vi gårdsplanen och in på slottet där de julpyntat så vackert och hade en fantastiskt fin utställning med klänningar/torso gjorda i metall. Så otroligt läckra! Lisa Abelsson heter konstnären som gör dessa utsökta verk.





Inga kommentarer: