söndag 8 mars 2015

Körsbärskvistar, pärlhyacinter och lite summering av helgen

Hej söndag! Vilket vårväder vi haft idag. Strålande sol från en knallblå himmel. Visserligen lite blåsigt men ljuvligt ändå. Mannen och jag packade ryggsäcken med fika och så gick vi ner till stranden i Vik, satte oss på en bänk och drack kaffe och tittade ut över havet. Vackert så man dånar.

I veckan var vi på Hem- och Trädgårdsmässan i Malmö. Njöt av vackra blomsterarrangemang och fina miljöer. Köpte med oss lite av varje hem; en cylindervas med små pärlhyacinter, en Sophora, blomsterlökar, trädgårdshandskar, choklad, ostar, oliver... Riktigt mysig dag tillsammans med goda vänner.

I fredags var det dags för tjejträff med gänget och jag styrde kosan mot Höllviken för en mysig kväll med mycket prat och god mat och vin. Sov över hos mamma och pappa i stan och åt en lång god frukost tillsammans med dem innan det var dags att ta sig hem till Österlen igen.

Igår blev det städning och fix och sen började vi kvällen med ett glas Chablis och lite småplock i soffan. Hur gott!? Sedan blev det mer småplock; salami, goda skinkor, oliver, ostar, röror, soltorkade tomater, chilidrops och ett ljuvligt foccacia-bröd inköpt hos bästa Dalängarna, ett lite stenugnsbageri nära Mellby som bara har öppet fredag och lördag. Och så lite Mello och choklad på det.

Hoppas våren fortsätter i veckan som kommer. Inga bakslag nu tack!


Körsbärskvistar är väl ett härligt vårtecken. Köpte dem förra veckan och nu börjar de blomma så smått. Visst är det vackert. Den fina cylindervasen är från Jenny Strandh och inköpt på Hem- och Trädgårdsmässan. Små pärlisar planterade i. 


Efter städning blev det lite småplock i soffan. De söta små keramikbrickorna kommer från Granit och är perfekta att servera ost och annat smått på.


Underbar Magnolia på Trädgårdsmässan. Som jag längtar tills vår egen ska börja blomma.


Lika vackert alla årstider. Älskar, älskar att bo på Österlen! Idag var det magiskt vackert.


Inte mycket som slår en kaffe i solen med havet som sällskap. Nu njuta lite söndag till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar