torsdag 12 mars 2015

Gardiner i sovrummet

Äntligen får jag väl säga för jag har velat hit och dit ett braaa tag nu.... Först gardiners vara eller icke vara, bara en sådan sak :) Jag älskar våra stora fönster med terassdörrar och utsikten ut i trädgården men har senaste tiden känt att jag skulle vilja "bona" in rummet med lite mer textilier. Vi har ju ett hårt klinkergolv så det behövs faktiskt en hel del textilier för att det ska lätta upp och kännas mjukare och mer ombonat.

Sedan var det ju det här med vilka gardiner och färger man skulle välja. Jag hade bestämt mig för linnegardiner men hittade inga fina i passande färg. Våra engelskt röda fönster gör också att man är lite begränsad när det gäller färg, tycker jag i alla fall. Den mjuka grå färgskalan tillsammans med lite vitt och svart och ljung som vi har i sovrummet tycker jag väldigt mycket om och när jag såg inspirationsbilden från HM Home så slog jag till på deras linnegardiner. Bra pris dessutom!

Jag valde två olika grå färger, en ljust grå och en lite mörkare som nästan går lite åt mullvadshållet, fast benämningen är mörkgrå. Hursomhelst blev det riktigt bra och jag är mer än nöjd. Hittade en enkel gardinstång i den lokala tygaffären och vi satte denna högt upp för att öppna upp och förstärka takhöjden. Behåller dem lite tunga och böljande nere vid golvet.

Vi har kvar lamell-gardinerna bakom som vi drar för på natten tillsammans med de nya gardinerna och som kan användas om man vill stänga ute solljuset någon dag.

Passade även på att beställa nya påslakan i ljusgrått linne men det får ni se en annan dag när det är bäddat med dessa!

Nu får jag rappa på för nu skiner solen igen och jag tänkte jag skulle åka in till torget och köpa lite penséer och kanske små bellis som ska planteras i krukor. Vilken underbar tid som börjar nu!

Kram M

Och för er som undrat över färgen på väggen så är det Alcros Pashmina helmatta färg och färgkoden är S-4005-R80B.


Inspirationsbild från HM Home. Visst är den vacker? Har florerat mycket i media på sista tiden och var den som fick mig att till slut bestämma mig för vilka gardiner vi skulle välja till sovrummet.

2 kommentarer:

 1. wow vad fint!!!!!!!!!!!!! vart har du köpt överkastet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag är riktigt nöjd faktiskt. Överkastet är i linne och kommer från Norrgavel.
   /Marie

   Radera