fredag 30 januari 2015

Sovrumsinspo och en massa härliga magasin

Fredag igen. Whoop whoop.

Prick en vecka sedan vi lämnade drömlandet. Tog en sista obligatorisk promenad på stranden i Hout Bay och därefter åt vi världens godaste Calamari på Chapmans Peak. Det har vi gjort som avslutning varje gång vi varit i Sydafrika och det är verkligen mysigt. Vi knyter ihop semestern där på något vis.

Den här gången var jag lite uppskakad på restaurangen för det var ett litet drama på stranden som kunde slutat riktigt tragiskt. Det var en hund som simmat ut från stranden och som inte kom in igen. Den simmade bara längre och längre ut och man såg hur krafterna sinade och den stackars hundägaren stod hjälplös ute i vattnet och skrek och viftade med armarna. Då var det en man som kastade av sig tröjan och simmade ut mot hunden och lyckades få den att vända inåt igen. Man ska ha i åtanke att hunden var bra långt ut och det var bara 14 grader i vattnet (det är Atlanten). Happy end alltså och tårarna sprutade när både hunden och mannen kom i land.

När man varit borta i drygt tre veckor är det en hel hög med post som ska gås igenom. Mest räkningar.... men det bästa är en hel trave inredningsmagasin. Så mysigt att ligga och bläddra i dessa tidningar innan det är dags att somna.

I vår kommer vårt hem i två inredningsmagasin och det ska bli sååå spännande att få se bilderna i tryck. Just nu håller jag på att skriva svar på en massa frågor som ska ligga till grund för ett av dessa reportage.


Så nöjd med vår grå fondvägg i sovrummet. Det blev så ombonat och mysigt och ramar in sängen mellan garderoberna. Gillar dessa färger vi har just nu skarpt. Känns harmoniskt och inbjudande. Jag är på jakt efter gardiner till de stora terassdörrarna nu också. Vet på ett ungefär vad jag vill ha så jag ska kolla runt lite i olika butiker när tid finns.


Skrynkligt linne det är grejen det. Linnekuddar från Himla och överkast från Norrgavel. Och mjukaste mjuka påslakan från Beach House Company.


På byråerna i sovrummet (Snö från Asplund). Krispiga vita tulpaner i gammal vas, ett minne från Indien i form av en liten antik Buddha och så den fina kronan som jag fick av sonen i julklapp. Samt de vackra ljusstakarna mannen hade med sig i hemmet. De flyttar runt lite i huset precis som en massa annat :-)

Nu kör vi FREDAG vänner! Önskar er en riktigt fin sådan!
Kram M

Inga kommentarer: