måndag 24 mars 2014

Aprikosen blommar

Ååååå nu är det vår på riktigt! Ser ni? Aprikosen blommar. De mest ljuvliga små rosa knoppar spricker nu upp för de små vita blommorna. Måtte nu inte frosten förstöra detta...

I fjol hade vi nästan trettio små mjuka, lena aprikoser som smakade himmelskt. Jag vill ha minst lika många i år. Så ingen frost mer nu tack.

Det ultimata är ju att ha en krukväxande aprikos inne i ett växthus eller orangeri på vintern men vårt är så stort och tungt att det inte går att rubba i första taget. Själv trädet i sig klarar frosten men eftersom det blommar så tidigt är det risk att de små knopparna fryser. Håller tummarna att så inte ska bli fallet.
2 kommentarer:

Louise sa...

Hej, vilket paradis ni har fixat! Hittade din andra blogg när vi började göra om vårt orangeri till förråd förra sommaren, sen glömde jag av den. Sååå fint det blev och hur bra allt hänger samman! hade en liten fråga, hur gör ni med solen i orangeriet när ni äter? våra dörrar är mot väster, och tycker att det bländar när solen står lågt. Har ni funderat på gardiner eller något sånt? Skulle vilja ha nåt men inte skymma sikten för mycket!

Marie sa...

Hej! Så roligt att du hittat till min blogg och så glad jag blir att höra att du gillar vårt lilla paradis.
Visst kan solen blända ibland när man sitter och äter middag på kvällen i orangeriet men vi vill inte sätta upp något som skymmer utsikten mot trädgården :-)