söndag 12 maj 2013

Sydafrikas fåglar vaktar våra odlingsbäddar

Vilken fantastiskt mysig helg vi har haft här i Casat. Fortfarande kvar här söndag kväll och vi njuter av stillheten, ljuset och fågelkvitter. Ikväll blev det grillning och maten intogs i orangeriet. Helt underbart att sitta där och se ut över vår spirande trädgård och längre bort böljande gröna kullar med betande kossor.

Idag har vi målat muren i den stora pergolan en första gång, rensat och luckrat upp jorden i parterrerna och vattnat, vattnat, vattnat. Medan mannen och grannen knatade över till golfbanan på eftermiddagen tog jag en härlig powerwalk längs med havet. Det är så vackert just nu med allt som slår ut så man blir helt lycklig. Idag var havet knallblått, vita svanar förstärkte känslan av fridfullhet och sanden var alldeles gul. Vilket underbart sätt att avsluta helgen.

I våra odlingsbäddar har vi nu stoppat ned de fina stenfåglarna som vi hittade på en marknad utanför Wilderness på Garden Route i Sydafrika i vintras. Det blev riktigt fint och påminner oss om vår underbara resa som vi gjorde när jag fyllde år i januari.







Inga kommentarer: