tisdag 6 februari 2024

Mysig och ombonad känsla i badrummet utan att det kostar skjortan



Hur får man till en mysig och ombonad känsla i ett badrum?

Nu handlar detta inte om att göra en dyr renovering eller om trender utan mer handfasta tips för hur du kan skapa balans och harmoni i ditt badrum med ganska små medel.

Många badrum idag går i vitt, grått, svart, kanske lite inslag av beige. Klinkers, kakel, speglar, marmor, porslin, glas, rostfria detaljer…. Detta ger en överrepresentation av elementen VATTEN och METALL. Inte konstigt att det kan kännas en smula sterilt, kallt och omysigt. Vi behöver tillföra elementen TRÄ, JORD och ELD.



Enklaste sättet att lägga till TRÄ är att plocka in en grön växt. Det gör jättestor skillnad! Fuskväxt är bättre än inget alls om gröna växter inte trivs men det kan även räcka med en liten grön kvist i en vas på handfatet. Eller så sätter man till den gröna kulören i form av handdukar eller annan textil.

JORD finner vi i kulörerna brunt och beige. Men även rotting, bambu, trä (jo, så är det!) och keramik tillhör detta element. En rottingkorg, en jutematta, beige handdukar, torkat gräs, en keramikkruka eller vas eller varför inte en tavla med en träram.

Sist men inte minst behöver vi ELD. Den hittar vi i all belysning, tända lampor (inte så mysigt kanske om det är skarp belysning) men det mysigaste; levande ljus. Mässing och guld tillhör också detta element, liksom kulörerna rött, orange och mörkt gul. Lite otippat är kanske att även djurprint tillhör elden så handdukar eller ett kanske ett duschdraperi i leo-print ger en otrolig effekt.

Kanske dags att ta en tur till badrummet och se vilka små förändringar du kan göra?!

Kram M


Inga kommentarer: