måndag 29 juli 2013

Chokladblomma

Älskar verkligen chokladblomman! Så vacker och doftar ljuvligt på terassen. Hoppas att man kan övervintra denna skönhet. Någon som vet?



lördag 27 juli 2013

Skördar aprikoser

Nu är våra små söta aprikoser mogna. Varje dag trillar det nya sammetslena frukter från trädet. Och så goda de är! Egenodlat smakar ju alltid lite extra gott och dessa söta små skönheter gjorde ju inte mig besviken kan jag berätta...





torsdag 18 juli 2013

Söta solmogna smultron från egna täppan

Varje dag skördar vi en handfull smultron från odlingsbäddarna. Finns det något mer somrigt än solvarma smultron? Blir lycklig av att kunna äta egenodlade söta smultron till min frukost.




tisdag 16 juli 2013

Solhatt-fnatt

Våra fyra parterrer står i full blom nu och det fullkomligt sprakar av färger. Humlor och fjärilar älskar detta blomparadis och kalasar på nektar medan de surrar och flyger från blomma till blomma. Jag njuter av att titta på detta liv.

Knäppte några bilder på solhattarna som är så fina just nu.






fredag 12 juli 2013

Blomprakt

Med risk för att tjata sönder er med blombilder...

Men visst är de fantastiskt som det kan växa på bara två månader! Titta på den översta bilden till vänster nedan. Den är tagen i mitten av maj och den högra bredvid två månader senare. Jag är helt betagen över hur det frodas. Varje dag går jag omkring och njuter av alla nya blommor som slår ut i parterrerna. Det fullkomligt exploderar just nu. Vilken färgprakt. Bomull för själen. Detta mår jag bra av. Älskade casa. Älskade trädgård. Tacksam.









onsdag 10 juli 2013

Vår boulebana

Psssssst... Häng med ut genom porten från vår italienska trädgård. Då kommer vi till den franska trädgården med boulebana, plataner och böljande blå lavendel.

En liten smidessoffa att vila rumpan på medan man väntar på sin tur i bouleturneringen har kommit på plats. Här är det även väldigt mysigt att inta morgon- eller förmiddagskaffet i solen och skymta havet bakom golfbanan och äppelträden.





söndag 7 juli 2013

Spaljé och Carmencita

Mannen har byggt en spaljé till clematisen Carmencita. Det blev jätte-jättefint. Och helt underbar färg på clematisen. Mörkt purpur mot det vita <3



tisdag 2 juli 2013

I vårt orangeri

Idag bjuder jag på lite bilder inifrån orangeriet. Nymålade putsade väggar i vitaste vitt. Det blev jättefint mot tegelgolvet och kaminen och det blå mosaikbordet med de svarta smidesstolarna kom fram på ett helt nytt sätt. Så även ljuskronan och växterna faktiskt.

Helt underbart att sitta här kyliga kvällar och titta ut över trädgården. Detta lilla hus blev en riktig pärla! 

Till vintern kommer vi att förvara våra medelhavsväxter och träd härinne men tills dess är det långt och vi hoppas kunna sitta här och inta många goda måltider innan det är dags att tänka på sådant.








måndag 1 juli 2013

Blommande parterrer

Det växer så det knakar i parterrerna. Efter regnet har vi nu kommit in i en period med riktig sommarvärme, sol och härlig temperatur är utlovat enligt den senaste tiodygnsprognosen. Då kommer det att explodera ännu mer av blommor. Varje dag slår det ut nya blommor i rosa, vitt, lila, blått... och jag går på inspektionsrunda, doftar, plockar, nyper av, rensar... Njuter så. Det har blivit precis så fint som vi hoppades på.

Tog en sväng med kameran igen om ni vill hänga med bland stäppsalvia, stormhatt, nävor, flox, daggkåpa, trebladsspira, rosenstav, himmelsspira... och olika sorters rosor.